Atletico Madrid pakt Supercup ten koste van Inter

Ruben Philippe
| 26 reacties

Atletico Madrid won vrijdagavond de Europese Supercup in Monaco. Tegenstander Internazionale werd met 2-0 verslagen na doelpunten van Reyes en Agüero (foto).

De eerste helft had niet veel om het lijf. Rafael Benitez zag zijn nieuwe club Inter maar weinig kansen afdwingen. Ook Altetico Madrid kon doelman Julio Cesar amper bedreigen. Beide ploegen gingen dan ook rusten met 0-0.

Na de pauze zagen we wel wat doelgevaar. Eerst redde Cesar nog op de inzet van José Antonio Reyes, maar bij zijn tweede poging was het wel raak. De bal verdween in de korte hoek achter de Braziliaanse keeper.

De Champions League-winnaar stelde daar maar weinig tegenover. In de slotminuten incasseerden de Italianen nog een tweede doelpunt. Ditmaal was het Sergio Agüero die de bal, na een knappe combinatie, tegen de netten schoot.

Diego Milito hielp Inter vorig seizoen nog aan de CL-beker met twee doelpunten. Vandaag lukte scoren echter niet, zelfs niet vanop de penaltystip. Doelman De Gea pakte de strafschop nog in de laatste minuut. Zo begint Benitez zijn nieuwe seizoen zonder prijs.