Sevilla spoelt kater weg, Valencia doet het zonder sterren

Steurbaut Kersten

Zaterdagavond werd ook het eerste balletje in de Primera Division getrapt. De spelers van Valencia, Sevilla en Athletic de Bilbao mochten met een glimlach van het veld stappen.

Valencia verloor tijdens de zomermercato sterspelers David Villa en David Silva, maar dat verlies laat voorlopig nog geen sporen na. Malaga werd makkelijk met 1-3 opzij gezet.  Aanwinst Aduriz in de eerste helft en tweemaal Joaquin na rust scoorden voor Valencia. Fernandez maakte in de eerste helft de gelijkmaker.

Sevilla werd de voorbije week nog uit de Champions League gehouden door Braga. Tegen Levante werd die kater helemaal weggespeeld: 1-4. Konko (2), Negredo en Renato mochten de armen in de lucht steken.

Nieuwkomer Hércules Alicante start het seizoen in mineur. Llorente maakte het enige doelpunt. Mohamed Sarr zat niet in de selectie bij Hércules, Javier Portillo (ex-Club Brugge) speelde 90 minuten mee bij de promovendus.