Belgische beloften kunnen niet winnen in Slovenië

Bram Coenen
| 13 reacties

Volg België nu via WhatsApp!

De Belgische beloftenploeg heeft vanmiddag in de EK-kwalificatie niet kunnen winnen op het veld van Slovenië. De ploeg van bondscoach Jean-François De Sart bleef steken op een 2-2 gelijkspel.

België ging in zijn laatste groepswedstrijd nochtans uitstekend van start en kon vlak voor rust de score openen via Joachim Mununga (foto). Wanneer Joeri Dequevy een kwartier na rust de score kon verdubbelen zag het er heel goed uit voor de Belgen. Toch gaven ze die bonus nog uit handen. Eerst kon Mihelic op penalty de aansluitingstreffer scoren voor Slovenië en 10 minuten voor tijd zorgde Vuckic alsnog voor een gelijkspel. In een potige wedstrijd vielen overigens drie rode kaarten, Vidovic en Lazarevic voor Slovenië en Nainggolan voor België.

De ploeg van bondscoach Jean-François De Sart staat voorlopig na 8 duels aan de leiding met 15 punten. Het moet echter hopen op een misstap van Oekraïne en/of Frankrijk (die elk nog 2 duels te gaan hebben) om zich alsnog te kwalificeren voor het EK. De groepswinnaar en de 4 beste tweedes kwalificeren zich voor de play-offs.