Barcelona zuinig voorbij Gijon

Fabian Morren
| 13 reacties

Barcelona heeft een nipte zege behaald tegen Sporting Gijon. Het team van coach Pep Guardiola won met 1-0 en komt weer tot op een punt van Real Madrid.

Barça moest het stellen zonder Lionel Messi en dat was duidelijk merkbaar. Het ontbrak de thuisploeg aan creativiteit, waardoor een goed georganiseerd Gijon vrij goed stand kon houden.

Doelman Cuellar moest zich pas na de rust zich gewonnen geven. David Villa werd weggestuurd door Dani Alves en de Spaanse spits werkte beheerst af. In het slot zette Gijon nog alles op alles, maar de gelijkmaker bleef uit.

Valencia kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Atlético Madrid. Simao bracht de bezoekers in de eerste helft op voorsprong, maar zeven minuten voor affluiten kopte Aduriz de bal alsnog voorbij doelman De Gea. Valencia houdt zo toch nog een punt thuis.