Dortmund en Leverkusen winnen vlotjes

Anthony Van der Planken
| 1 reacties

Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen blijven het goed doen in de Duitse Bundesliga. Beide clubs wonnen zaterdag vlotjes en blijven zo in de top vijf.

Leverkusen maakte het meeste indruk met een 1-4 zege op het veld van Vfb Stuttgart. De hekkensluiter stond na nauwelijks twintig minuten al 0-2 achter na doelpunten van Hyypiä en Vidal. Toen Camoranesi tien minuten later rood pakte, leek het vat bij de thuisploeg helemaal af.

Toch knokte Stuttgart zich nog terug. Kuzmanovic zorgde voor de 1-2, maar daar bleef het ook bij. Doelpunten van Balitsch en Sam bezegelden het lot van Stuttgart. Leverkusen wordt zo vierde in de stand, Stuttgart blijft laaste.

Dortmund vlot voorbij St. Pauli

Ook Dortmund blijft het goed doen in de Bundesliga. St. Pauli ging op eigen veld met 1-3 voor de bijl. Na nauwelijks zeventien minuten opende Kevin Grosskreutz de score. Dortmund bleef baas, maar slikte wel een gelijkmaker. Het was Rouwen Hennings die raak trof.

Dortmund bleef echter geconcentreerd verder voetballen en maakte in de tweede helft toch het verschil. Kagawe scoorde de 1-2, Grozzkreutz de 1-3. Dortmund blijft zo in het spoor van leider Mainz.

Simons verliest in Frankfurt

In de grijze middenmoot ging het Nürnberg van Timmy Simons met 2-0 onderuit in Frankurt. Gekas en Chris scoorden voor Eintracht.