Groep I: PSV en Sampdoria delen de leiding

Bram Coenen

PSV ging vanavond op bezoek bij Charkiv met 0-2 winnen. De Eindhovenaars delen door deze zege nu de leiding met Sampdoria in Groep I van de Europa League.

PSV, dat op de openingsspeeldag in extremis nog een gelijkspel afdwong tegen Sampdoria, dwong in Charkiv al voor rust de beslissing af. Dzsudzsak opende score en net voor rust kon Berg de 0-2 aantekenen. Die voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar, zodat PSV nu net als Sampdoria vier op zes heeft. Jan Wuytens kwam niet van de bank bij de Eindhovenaars.

Sampdoria klopte immers thuis Debrecen met 1-0. Pazzini bezorgde de Italianen op penalty de zege. Charkiv volgt nu op de derde plaats met drie punten, Debrecen blijft troosteloos laatste met nul op zes.