AaB behaalt eerste thuisoverwinning

viki meeuwis

In de Deense SAS Ligaen werd afgelopen weekend de dertiende speeldag afgewerkt. Zowel Brøndby als AaB konden de overwinning vieren.

Zaterdag beet FC Midtjylland de spits af in het duel tegen Esbjerg. Midtjylland begon het best aan de match en zette meteen een hoog tempo in. Het zou echter tot het half uur duren vooraleer het eerste doelpunt viel. Ken Ilsø wist een voorzet van Igboun in doel te werken, hierbij goed geholpen door de onhandigheid van keeper Hradecky. Iets later kon Ilsø de 2-0 binnenwerken dankzij een flater van jewelste van Hradecky die de bal uit zijn handen liet glippen en die vervolgens in het doel zag verdwijnen. Na de rust was het Esbjerg dat het beste spel toonde. Mikkel Vendelbo kon tegenprikken en even later kon ook Tim Janssen de gelijkmaker binnenwerken. Dit gelijkspel volstaat voor Esbjerg om de club voorlopig uit de degradatiezone te halen.

Lyngby kende zondag een mindere match tegen AC Horsens want het verloor de partij met 0-2. Horsens begon goed en al na twee minuten waren er goede kansen voor Lasse Kryger en Gilberto Macena. Lyngby kwam iets beter in de match maar in de 23e minuut kon Macena scoren op aangevenj van Martin Spelmann. Kort na de rust kon Issey Farran de 0-2 binnenwerken nadat hij enkele verdedigers van Lyngby in de wind zette. De thuisploeg kreeg nog enkele kansen op doel maar slaagde er niet in om er een doelpunt uit te puren.

Brøndby wist eindelijk nog eens te winnen, het won op eigen veld van de voorlaatste in het klassement, Randers, met 2-1. In de eerste helft gingen beide ploegen voluit maar Brøndby domineerde. In de zeventiende minuut kon Krohn-Dehli de bal naar Daniel Wass sturen die de bal in doel schoot. Tien minuten na de pauze viel de 2-0 dit keer via Krohn-Dehli. Randers had net ervoor een goede kans gekregen maar de bal kwam op de paal terecht. In de toegevoegde tijd kon Yura Movsisyan de eerredder binnenwerken. Met deze zege stijgt Brøndby naar de derde plaats terwijl Randers nog steeds in de degradatiezone verkeert.

Silkeborg bleek geen partij te zijn voor FC Kopenhagen. Cesar Santin kon op het kwartier scoren en na de rust konden Martin Vingaard en Bolaños de voorsprong vergroten. FCK blijft dus de onbetwiste leider in de competitie met 35 punten, veertien punten meer dan de eerste achtervolger, FC Midtjylland.

Ook voor AaB was er reden tot vreugde, de ploeg behaalde de eerste thuisoverwinning van het seizoen, tegen FC Nordsjælland. AaB liet vooral veel goede wil en effectiviteit optekenen in deze match. Iets na het kwartier kon Jeppe Curth met een kopbal de score openen. FC Nordsjælland trok zich meer op de eigen helft terug. Met nog een kwartier te gaan wist Michael Parkhurst de bal naar Nicklas Helenius te spelen die de bal  met een lob in doel werkte. Door deze overwinning staat AaB weliswaar nog steeds laatste maar nadert tot op een punt van Randers.

De partij tussen OB en SønderjyskE wordt vanavond gespeeld.