AaB blijft steken op gelijkspel

viki meeuwis

In Denemarken stond afgelopen weekend de veertiende speeldag op het programma.

FC Kopenhagen, dat deze week in de Champions League tegen Barcelona aantreedt, haalde het nipt van Lyngby. Op het kwartier kon Kenneth Zohore scoren. Kim Aabech kon om en bij het half uur tegenprikken. Kort na de rust kon Lasse Rise de bezoekers op voorsprong trappen. In de slotfase volstonden twee doelpunten van respectievelijk Morten Nordstrand en Sölvi Ottesen om FCK de drie punten te bezorgen. De ploeg uit Kopenhagen blijft alleen leider met 38 punten.

Randers speelde tegen AaB. Aalborg behaalde vorige week nog een 2-0 overwinning op FC Nordsjælland en hoopte deze week nogmaals een goed resultaat te boeken. Met de partij tegenj Randers stond er een degradatieduel op het programma. AaB stond immers laatste en Randers had slechts een puntje meer. Randers kwam het dichtst bij de drie punten want het kreeg de beste kansen. Zo was er een schot van Kasper Lorentzen dat op de dwarslat eindigde. Beide ploegen kwamen tot scoren maar zagen ook hun doelpunten geannuleerd worden wegens buitenspel. Uiteindelijk leek het erop dat de teams eerder speelden om niet te verliezen dan om te winnen wat uiteindelijk tot een scoreloos gelijkspel leidde waar geen van beide ploegen echt met opschiet.

AC Horsens verloor met 0-2 op eigen veld van FC Midtjylland dankzij doelpunten van Mikkel Thygesen. FCM blijft door deze zege tweede met 24 punten, maar liefst veertien minder dan leider FC Kopenhagen. In de eerste helft kwamen er veel kansen maar vooral de scherpte voor doel ontbrak. Na de rust begon de match meer aan intensiteit te winnen waardoor de kansen kwamen. Thygesen bracht FCM op voorsprong. Dat maakte de thuisploeg wakker en zo kreeg Gilberto Macena een goede kans maar het was uiteindelijk Thygesen die een tweede keer tot scoren kwam.

SønderjyskE verloor van Silkeborg met 1-2. Jesper Bech bracht Silkeborg op voorsprong iets na het half uur. Anders Østli werkte een bal van Rajko Lekic in eigen doel waardoor Silkeborg op een 0-2 voorsprong kwam. De late tegenprik van Quincy Antipas kon niets meer aan de nederlaag van SønderjyskE veranderen.

Esbjerg was gastheer voor de match tegen Brøndby. De bezoekers zette meteen druk op de thuisploeg en dat leverde een deel kansen op. De defensie van Esbjerg was echter paraat. Het was echter pas na de pauze dat er echt leven in de brouwerij kwam. Zo lieten Michael Krohn-Dehli en Nicolaj Agger enkele gevaarlijke acties noteren. Het was echter Jan Fredriksen die met nog een kwartier te gaan de score openden. Mike Jensen zette slechts minuten later de 2-0 op het bord en dat was voldoende voor Brøndby om de drie punten binnen te halen. Tim Janssen kon de eer redden voor Esbjerg. Brøndby staat nu op de derde plaats met 22 punten terwijl Esbjerg tegen de degradatie vecht met veertien punten.

FC Nordsjælland ging met zware 1-4 cijfers de boot in tegen OB. Binnen het half uur had OB al een 3-0 voorsprong opgebouwd. De eerste goal kwam er al vroeg in de match via Johan Absalonsen. Traoré verdubbelde de score op het kwartier en net voor het half uur kon Espen Ruud scoren. Na de rust kon Anders Bjelland tegenprikken maar Hans Henrik Andreasen zette uiteindelijk de 1-4 op het scorebord. OB blijft op de vierde stek hangen met twintig punten terwijl FCN op de negende staat met vijftien punten.