Villarreal beent Real Madrid voorlopig bij aan kop

Bram Coenen
| 1 reacties

Villarreal heeft Real Madrid voorlopig bijgebeend aan kop van het klassement. Het versloeg middenmotor Athletic Bilbao met duidelijke 4-1 cijfers.

Villarreal had in eigen huis nog geen puntenverlies geleden dit seizoen, maar was na amper zes minuten spelen al op achtervolgen aangewezen tegen Athletic Bilbao. Topschutter Fernando Llorente bracht de bezoekers op voorsprong. Toch wist de thuisploeg de scheve situatie nog voor de rust alweer recht te zetten. Na treffers van Borja Valero en Santi Cazorla kon er alsnog gerust worden met een voorsprong.

Bilbao weerde zich na de pauze echter kranig en kreeg zelfs enkel mogelijkheden om opnieuw op gelijke hoogte te komen. Maar na de rode kaart van Aurtenetxa wist Villarreal de wedstrijd toch in een definitieve plooi te leggen. Op aangeven van Jon Valero wist Giuseppe Rossi de verlossende 3-1 tegen de netten te prikken en even later tekende Jefferson Montero zelfs nog de 4-1 aan. Meteen ook de eindstand.

Door deze zege komt Villarreal voorlopig op gelijke hoogte met Real Madrid in het klassement. De Madrilenen komen later vanavond nog in actie tegen stadsgenoot Atlético.