Vandaag start WK voor clubs

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Vandaag start WK voor clubs
Foto: © SC

Vandaag start om 17u in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten het WK voor clubs. Gastclub Al Wahda neemt het in de eerste ronde op tegen Hekari United FC, de kampioen van Oceanië.

Vermits de Australische clubteams niet meer onder de Oceanische voetbalzone vallen maar officieel tot de Aziatische zone zijn toegetreden, strijden clubteams uit de andere Oceanische landen voor de titel in dat werelddeel. Afgelopen seizoen kroonde Hekari United FC uit Papoea-Nieuw-Guinea zich tot titelhouder.

Hekari United bestaat pas sinds 2003 en werd oorspronkelijk gesticht als amateurclub. Amper zeven jaar later staat het team op het WK voor clubs met een semi-profstatuut. Sinds 2006 werd de club, eerst bekend als PRK South United, steevast kampioen van Papoea-Nieuw-Guinea.

Hekari United versterkte zich vorig seizoen met enkele topspelers uit Fiji en de Solomon Eilanden en haalde de finale van de Oceanische Champions League tegen Waitakere United uit Nieuw-Zeeland. Hekari won de thuismatch voor 15.000 fans met 3-0. In Nieuw-Zeeland verloor het met 2-1, maar de titel was een feit.

U leest het al, met spelers uit Fiji, Solomon en Papoea-Nieuw-Guinea zelf is Hekari United allesbehalve een hoogvlieger. In principe hoort deze club niet thuis op het WK voor clubs, maar omdat de FIFA eraan vasthoudt om de kampioen van elk continent - en dus ook Oceanië - uit te nodigen, beleven deze jongens straks een hoogdag in hun voetbalcarrière. Al Wahda is kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten en mag als gastclub deelnemen aan het WK.

Vanaf de halve finales stromen ook Internacional, winnaar van de Copa Libertadores in Zuid-Amerika en Internazionale, winnaar van de UEFA Champions League, in. De finale is op zaterdag 18 december.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties