Club Luik kan beginnen aan een revival

Mathias Dumarey
| 16 reacties
Club Luik kan beginnen aan een revival
Foto: © SC

Club Luik, een van de roemrijke clubs in de Belgische voetbalgeschiedenis, bivakkeert momenteel in derde klasse, maar er is verandering op komst met een nieuwe geldschieter en de omvorming van de club in een nv.

Club Luik is het stamnummer vier in het Belgische voetbal en werd opgericht in 1892. Momenteel zit de derdeklasser in financieel moeilijke papieren, maar de club vond een nieuwe geldschieter. Een 58-jarige Amerikaanse bankier uit Brussel, Dean Johnson, zal voor het nodige geld zorgen. Hij stelde al drie doelen voorop. Ten eerste moeten de nodige versterkingen aangetrokken worden om in derde klasse te blijven, ten tweede moeten de schulden weggewerkt worden en ten derde moet er worden uitgekeken naar een gepaste locatie voor een gloednieuw stadion met restaurant, vijfsterrenhotel, sportwinkel en nog meer faciliteiten. Voorts beslisten de aandeelhouders om het statuut van de club van vzw naar een nv te brengen.

Club Luik werd in 1896 de eerste kampioen van België. Daarna werd nog vier keer de landstitel in de wacht gesleept. De laatste keer was dat in 1953. In 1990 werd de Belgische beker gewonnen. Op dit ogenblik staat Club Luik 14de in Derde Klasse B met maar één punt voorsprong op de allerlaatste in het klassement.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties