Ronald De Boer: "Geen traan gelaten om ontslag van Jol"

Ronald De Boer: "Geen traan gelaten om ontslag van Jol"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ronald de Boer heeft bij NUsport aangegeven dat hij niet van plan is om de assistent van zijn broer Frank te worden. Ook is hij niet mals voor ex-Ajax-trainer Martin Jol.

Na het duel tegen NEC Nijmegen trok De Boer zijn wenkbrauwen hoog op. "Dat duel was voor mij het summum. Toen wist ik zeker dat het zo niet verder kon. Er zat helemaal geen lijn in het spel, het was een soort veredeld countervoetbal. Dat voetbal hoort niet bij Ajax. Ik heb geen traan gelaten om het ontslag van Jol", aldus de ex-Ajacied.

"Begrijp me goed, Jol is best een goede trainer, maar niet voor Ajax. Toen ik hem voor het eerst langs het veld zag staan in trainingspak en met een petje op, was het voor mij al klaar. Dan ben je voor mij geen Ajax-coach. Die heeft namelijk stijl. Maar in een andere omgeving zou hij best goed kunnen werken. Er zijn zat clubs die zijn filosofie wel volgen."

Assistent van zijn broer wil hij niet worden, maar een andere functie bij de Amsterdammers ziet hij wel zitten. Jeugdtrainer bijvoorbeeld. "Assistent van Frank worden, was geen optie. Daar krijg je alleen maar scheve gezichten van. Dan krijg je het Cock Jol-effect, dat moet je niet willen. Ik wil het vak langzaam onder de knie krijgen en af en toe ook m'n handen vrij hebben om bijvoorbeeld naar Qatar te gaan", aldus De Boer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties