Lazio Roma op gedeelde tweede plaats na overwinning tegen Sampdoria

Steven Lammens
| 8 reacties
Lazio Roma op gedeelde tweede plaats na overwinning tegen Sampdoria
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lazio Roma heeft vanmiddag Napoli bijgebeend op de tweede plaats na overwinning tegen Sampdoria Genoa. Juventus en AS Roma pakten eveneens de drie punten.

In een gelijkopgaande eerste helft konden Lazio Roma en Sampdoria geen doelpunten maken. Net na de rust kwam de Romeinen goed weg, wanneer de trap van Giampaolo Pazzini het doelhout trof. Het duel leek te gaan eindigen op een gelijkspel, totdat invaller Libor Kozak in de 84ste minuut een vrije trap in de verste hoek kon binnen koppen.

As Roma moest op bezoek bij nieuwkomer Cesena vanmiddag en moest wachten tot in de slotminuten om via een own-goal de drie punten mee te nemen naar Rome.

Juventus had ook al niet te gemakkelijk tegen hekkensluiter Bari. Net voor de rust bracht Alessandro Del Piero de thuisploeg op voorsprong met een vrije trap. Na de rust tekende Gergely Rudolf de gelijkmaker aan voor de ploeg van Jean-François Gillet. Liverpool-huurling Alberto Aquilani schonk met een fraai afstandschot de "Oude Dame" nog de zege.

Door deze overwinning van Lazio, As Roma en Juventus komen ze wat dichter in stand bij AC Milan. De Milanezen spelen vanavond nog hun match in en tegen Lecce.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties