Pfaff dingt naar trainersfunctie RBC

Maarten Van Bever
| 46 reacties
Pfaff dingt naar trainersfunctie RBC
Foto: © SC

RBC Roosendaal heeft vanuit ons land een opvallende open sollicitatie ontvangen voor de openstaande trainersvacature. Jean-Marie Pfaff heeft aangegeven interesse te hebben voor een functie bij de Nederlandse tweedeklasser.

Huidig RBC-trainer Eric Hellemons beschikt niet over de juiste papieren om deze functie te mogen uitoefenen. Omdat de KNVB geen dispensatie wil verlenen moet de club noodgedwongen op zoek naar andere opties. "Ik wil dat clubke uit Roosendaal wel naar een hoger plan tillen", reageert Pfaff op zijn beurt aan BN De Stem. "Het is voor mij vlakbij, hè. En ik heb de ambitie om terug te keren in het voetbal."

Naar verluidt zou een groep sponsoren RBC willen bijstaan bij een eventuele poging om Pfaff binnen te halen. Afgelopen zomer sprak de oud-doelman van het nationale team van België al eens met toenmalig directeur Jan Pollemans. "Maar toen had ik geen tijd omdat ik volop bezig was met het WK-bid van België en Nederland. Nu heb ik de handen weer vrij," aldus de oud-doelman van de Rode Duivels.

Pollemans bevestigt in het verleden Pfaff te hebben gesproken. "Maar niet over het trainerschap bij RBC. Dat ging over een mogelijke samenwerking tussen RBC en de Jean-Marie Pfaff Foundation."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties