Vleminckx: "Kluivert vindt dat ik nog te veel meters maak"

Vleminckx: "Kluivert vindt dat ik nog te veel meters maak"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bjorn Vleminckx is dé sensatie in Nederland. Waar velen vorig seizoen nog sceptisch waren over de aanvaller is hij dit seizoen het gespreksonderwerp. In Voetbal International zegt hij veel aan Patrick Kluivert te danken te hebben.

Bij NEC krijgt hij immers advies van gereputeerde ex-spitsen als Kluivert en Jack de Gier. "De stijl van Jack de Gier leunt het dichtst tegen de mijne aan", zegt Vleminckx. "Bal aannemen met de rug naar het doel, wegdraaien, de ruimte opzoeken en naar doel trappen. Terwijl Kluivert meer de complete spits was. Zelf acties maken én gemakkelijk scoren."

"Kluivert vindt dat ik vooral verdedigend te veel meters maak, al ben ik het niet anders gewend", vervolgt Vleminckx. "Hij speelde altijd bij topploegen, waar een spits niet veel moet doen, terwijl we bij NEC met elf verdedigen en met elf aanvallen."

Technisch beter

"Bij Mechelen was ik meer de bonkige spits, die overal mocht lopen. Vrienden en familie die me vorig seizoen na vijf maanden terugzagen, vonden dat ik technisch veel verbeterd was. Balaanname, kaatsen, andere looplijnen, proberen vrij te komen, ruimte maken voor onze nummer 10..."

"Ik hoor het Kluivert nog zeggen: Je kunt twintig minuten geen bal raken, maar als je eerste bal binnengaat, heb je een goede wedstrijd gespeeld. Het is niet mijn manier, nee, maar het is nu zo. Ik wil altijd mijn shirtje nat maken – daarom was ik in Mechelen zo populair – maar zal veel gerichter lopen."


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties