Stevens: "Janko bewoog niet bij Red Bull"

Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Stevens: "Janko bewoog niet bij Red Bull"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Huub Stevens van Red Bull Salzburg kijkt vol verbazing naar de ontwikkeling van Janko bij FC Twente. De spits was vorig jaar nog actief bij de Nederlandse oefenmeester.

"Onder Co Adriaanse hoefde Marc alleen maar in de zestienmeter te staan. Wij wilden echter Europees doorgroeien en ik vond dat Marc meer moest doen voor het team. In het druk zetten, in het aanspeelbaar zijn. Maar hij schakelde af", verwijst Stevens naar het statische spel van Marc Janko bij Red Bull.

"Op het moment dat het in de opbouw liep, deed hij niet meer mee. In die zaken ben ik met hem aan de slag gegaan. In Europese wedstrijden tegen Villarreal en Standard Luik deed hij het echt heel goed, maar hij was uitgekeken op de Oostenrijkse competitie en kon het in bepaalde nationale wedstrijden niet opbrengen die meters te maken."

"Dat hij nu beter beweegt en meevoetbalt, is de evolutie van hem en van het hele elftal", reageert zijn huidige coach Michel Preud'Homme. "We hebben de halve ploeg moeten vernieuwen. Dan vergt het gewoon tijd voordat spelers van elkaar weten hoe ze bewegen en hoe ze moeten samenspelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties