Chadli: "Vermoeidheid begint door te wegen"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Chadli: "Vermoeidheid begint door te wegen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Twente ging zondagmiddag met 2-1 onderuit bij AZ. Rode Duivel Nacer Chadli begon in Alkmaar op de bank. “Ik ben moe”, verklaart de flankspeler zijn invallersstatuut.

Kersten Steurbaut vanuit Alkmaar

Donderdag werd Chadli in de Europa League-wedstrijd tegen Rubin Kazan nog uitgeroepen tot man van de match, maar drie dagen later zette Michel Preud’homme de 22-jarige Belg op de bank. Uit voorzorg voor wat er nog komen moet.

Zware benen

 “Ik had rust nodig”, zegt de Rode Duivel in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik was nog moe van de wedstrijd van donderdag, zaterdag had ik nog last van zware benen. De opeenvolging van wedstrijden begint door te wegen. Dan is het beter dat de trainer voor een verse speler kiest.”

Chadli kreeg in Alkmaar nog twintig speelminuten, maar kon niet verijdelen dat de Nederlandse titelverdediger puntenloos op de bus richting Enschede stapte. “Het was geen makkelijke wedstrijd om in te vallen. Ik had op het einde nog de 2-2 moeten maken, maar tussen de doelman en een verdediger gaat de bal net naast. Jammer.”

Fysiek moet Chadli nog wennen aan de opeenvolging van wedstrijden op het hoogste niveau, maar mentaal is de Belgische Marokkaan de rust zelve. Knap voor een speler die vorig seizoen nog het shirtje van AGOVV uit Apeldoorn moest aantrekken.

“Of ik nu extra druk voel? Nee, helemaal niet”, zegt de Luikenaar die dit seizoen drie keer raak trof in de Champions League. “Of ik nu voor 5.000 of 30.000 mensen moet spelen, het maakt mij niet uit. Ik blijf gewoon mezelf en het enigste wat ik wil, is voetballen. Ik wil nog meer laten zien. Al die extra aandacht, ik blijf er heel rustig onder. Mijn familie en vrienden houden me ook wel kalm.”

Leuk tegen Dries

Woensdag staat er voor Twente opnieuw een belangrijke klus op het programma. De halve finale van de KNVB-beker tegen FC Utrecht. Een confrontatie met goede vriend Dries Mertens dus. “Ik heb hem vrijdag nog gezien. We willen allebei heel graag de beker winnen. Het is heel leuk om hem woensdag als tegenstander te hebben, maar op het veld zullen we geen cadeautjes geven. Het is ieder voor zich en voluit voor de winst gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties