Interview Nederlander start 31-daagse voetbalkruistocht in België

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Nederlander start 31-daagse voetbalkruistocht in België
Foto: © SC

Is er een overaanbod aan voetbal tegenwoordig? Als je het aan Thomas Rensen vraagt zeker niet. De 29- jarige Nederlander uit Hilversum is aan een huzarenstukje begonnen: 31 wedstrijden in 31 dagen. En dat in achttien verschillende landen.

Hij startte op donderdag 31 maart in Mol met de jeugdinterland tussen Engeland en Spanje (U17). Op 30 april eindigt zijn kruistocht op Stamford Bridge met de topper tegen Tottenham. Op zijn pad liggen achttien verschillende landen en wereldbefaamde ploegen zoals Bangor City, BK Skjold, Mladost Lukani, Kapfenberger SV en Langenohr.

Knotsgekke kruistocht
Hoe kom je in godsnaam op zo’n knotsgek idee? Thomas wilde gewoon nog eens een maand lang reizen door Europa, via InterRail, een manier waarmee je met één ticket voor een bepaalde periode verschillende Europese landen kan aandoen.

“En dat wilde ik doen in een maand dat er ook gevoetbald zou worden”, zegt Thomas in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Tijdens mijn vorige InterRail was het zomerstop en heb ik alleen lege stadions bezocht.”

De 29-jarige Thomas kreeg op zijn werk vijf weken verlof en ook zijn vriendin had weinig bezwaar. “Zij vindt het net leuk dat ik dit ga doen. Vooral omdat ik daadwerkelijk ga doen wat ik wil doen. En ook mijn werkgever was enthousiast.”

31 dagen, 31 wedstrijden. Dat betekent ook 31 keer overnachten, 31  dagen jezelf van eten voorzien. Voorwaar geen makkelijke opdracht. Ook financieel niet. “Ik heb een jaartje kunnen sparen en zal indien het mogelijk is bij fans overnachten. Dat maakt het een stuk goedkoper en je beleeft in ieder land de lokale fancultuur.” Een column in de Nederlandse krant De Pers moet de kosten ook wat drukken.

Internationale voetbaltaal
“Er kan onderweg altijd iets gebeuren, maar ik vrees er niet voor dat ik mijn tocht niet tot een goed einde zal brengen. Alternatieven zoeken wordt immers last. En wat de communicatie betreft: ik spreek Engels, Nederlands en Duits. Daarmee red je het wel. En voetbal is toch een internationale taal die iedereen spreekt, anders wordt het toch gewoon met gebaren.”

Voetbalkrant.com reist 31 dagen in het spoor van Thomas Rensen en zal dagelijks zijn avonturen publiceren. Morgen volgt het eerste verslag na de wedstrijd Engeland – Spanje (U17) in Mol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties