31 matchen in 31 dagen: Provincialen die scoren

Melissa Maes
| 1 reacties
31 matchen in 31 dagen: Provincialen die scoren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Is er een overaanbod aan voetbal tegenwoordig? Als je het aan Thomas Rensen vraagt zeker niet. De 29- jarige Nederlander uit Hilversum is aan een huzarenstukje begonnen: 31 wedstrijden in 31 dagen. En dat in achttien verschillende landen. U leest hier dagelijks zijn avonturen.

De donderdag was de lastigste dag om te vullen. Dat wist ik. Zeker toen ‘Europese’ teams als Paris SG en Bayer Leverkussen uit de Europa League vlogen, ter faveure van Russische en Portugese teams (Portugal ligt best wel ver weg). En dus heb ik vandaag mijn heil gezocht in België, op het vijfde niveau, dus vergelijkbaar met onze eerste klasse.

Om bij deze wedstrijd te komen, had ik hulp gehad van een scheidsrechter, Gregor. Hem heb ik ontmoet bij een Hooverphonic-concert en door Facebook wist ik dat hij scheidsrechter was in België, in deze klasse. Helaas was Gregor op vakantie, maar hij gaf als advies om naar Vyle-Theroux tegen Spa te gaan. Zelf was ik daar niet opgekomen, maar het zijn respectievelijk de nummer drie en twee tegen elkaar. En het was per bus vanaf Huy te bereiken.

Kortom, het zonnetje scheen, de bus reed door de mooie Ardennen… het was bijna vakantie. Ik was om zes uur vertrokken vanuit Dresden en kwam keurig aan in het minidorpje Vyle Theroux. De club was dus zo gevonden en voor maar liefst zes (!) euro mocht ik naar binnen. Het duel was er een zoals je van amateurs kan verwachten. Tien minuten voor tijd scoorde Spa de 1-3. Gedane zaak zou je zeggen, weer een thuisteam dat verliest als ik er ben. Maar met nog vijf minuten te gaan maakte de uitclub een stomme handsbal in eigen strafschopgebied. Het werd 2-3. Je voelt hem al aankomen. Een paar minuten later was het weer raak. 3-3. Beide clubs hebben daardoor nog kans op promotie.

En voor mij beginnen de dagen in landen waar ik de taal niet spreek. Morgen gaat nog wel, in Oostenrijk maar daarna is het drie dagen gokken wat ze zeggen. Ach, zolang ik het stadion weet te vinden, zitten we goed!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties