31 matchen in 31 dagen: De meest wonderlijke laatste minuut

Bart De Wilde
| 2 reacties
31 matchen in 31 dagen: De meest wonderlijke laatste minuut
Foto: © SC

Is er een overaanbod aan voetbal tegenwoordig? Als je het aan Thomas Rensen vraagt zeker niet. De 29- jarige Nederlander uit Hilversum is aan een huzarenstukje begonnen: 31 wedstrijden in 31 dagen. En dat in achttien verschillende landen. U leest hier dagelijks zijn avonturen.

Stadion: Hohe Warte, Wenen, Oostenrijk
Wedstrijd: First Vienna FC – Kapfenberger SV
Competitie: Kwartfinale beker
Stand: 0-1
Minuut: 92

First Vienna zet alles op alles. Het is al tientallen jaren geleden dat ze kwartfinale in de beker hebben gehaald. En het niveauverschil met het in de hoogste divisie spelende Kapfenberger valt wel mee. Je zou niet zeggen dat First Vienna laatste staat in de tweede divisie. Maar er is nog maar een minuut.

De bal wordt naar voren gepompt. Schiet door. De spits is er door. Zijn been beweegt naar de bal. Zijn directe tegenstander hangt aan zijn shirt. Hij verliest zijn evenwicht. De bal schiet door, hij valt op de grond. Kijkt om naar de scheidsrechter.

Die twijfelt niet en wijst naar de stip! Hij geeft de directe tegenstander zijn tweede gele kaart. Dit is hem dan, de 1-1. Daarna wordt het verlengen en met een man meer en al het betere veldspel valt de halve finale te bereiken.

De aanloop. Voorzichtig, wachtend op de beweging van de keeper. Maar de keeper blijft staan en kijkt naar de bal. Zoals het moet. Daardoor een twijfelend schot. Als je tactiek niet opgaat moet je blind de bal in een vooraf besloten hoek knallen. Dat gebeurt nu niet. Een rolletje, de keeper houdt tegen, de rebound smoort. Weg kans op 1-1.

De bal wordt naar voren geschoten, de perfecte counter van Kapfenberger. 0-2. 11 Vienna’s storten neer op het veld. Tien spelers van Kapfenberger vieren feest. Zo dichtbij en toch zo ver weg…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties