Technisch directeur Franse voetbalbond geschorst

Michiel Derwael
| 4 reacties
Technisch directeur Franse voetbalbond geschorst
Foto: © SC

Het Frans ministerie van Sport heeft technisch directeur François Blaquart van de Franse voetbalbond (FFF) geschorst wegens racisme. Een franse site had ontdekt dat de bond racistisch quota's had opgesteld.

De Franse nieuwssite Médiapart ontdekte dat de bond een quota had opgelegd om meer blanke voetballers en minder voetballers van Afrikaanse en Arabisch origine toe te laten tot de voetbalscholen en opleidingscentra in Frankrijk. De Franse krant l'Equipe pakte op zijn website uit met dat nieuws.

Nadat het dossier openbaar werd gemaakt, besloot het Franse ministerie van Sport om Blaquart, technisch directeur van de FFF, te schorsen.

Op 8 november had de voetbalbond een geheime meeting. Daar werden er discriminerende en racistische quota's opgesteld. "Meerdere bestuursleden van de technische directie (DTN) van de Franse Voetbalbond (FFF), waaronder bondscoach Laurent Blanc, hebben in het grootste geheim de officieuze quota goedgekeurd voor de opleidingscentra en in Franse voetbalscholen", staat te lezen in het dossier van Médiapart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties