Titelstrijd in Nederland wordt op de slotspeeldag beslist, Vlemincx alleen topschutter

Michiel Derwael
| 28 reacties

Er is nog geen beslissing gevallen in de titelstrijd in Nederland. Zowel Ajax al Twente wisten zondag hun wedstrijd te winnen. Op 15 mei maken Twente en Ajax in een onderling duel uit wie het kampioenschap mag vieren.

Heerenveen – Ajax 1-2

Ajax beleefde een moeilijke namiddag op bezoek bij Heerenveen. De Friezen kregen de betere mogelijkheden, maar Ajax ging uiteindelijk met de drie punten naar huis. Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg enkele goede kansen. Mika Väyrynen opende in de 19de minuut de score, nadat doelman Vermeer zich had verkeken op het afstandsschot van de Fin.

Het antwoord van Ajax volgde binnen een minuut. Christian Eriksen bediende Miralem Suljemani, die de bal over doelman Kevin Stuhr Ellegaard lobte. Ook na de gelijkmaker bleven de beste kansen voor de thuisploeg.

Ajax, met Vertonghen en Alderweireld in de ploeg, kwam meteen in de tweede helft op voorsprong. De Jong vond Eriksen en die schoot de 1-2 voorbij de doelman. Nog geen twee minuten later kon Viktor Elm de stand in evenwicht brengen, maar zijn kopbal trof geen doel. De Amsterdammers konden via De Jong en Lorenzo Ebecilio nog dreigen, maar ze sprongen te slordig om met de kans.

Twente – Willem II 4-0

Twente, met Chadli en Buysse in de basis, kende geen moeite met Willem II en won eenvoudig met 4-0. Het was tot de veertigste minuut wachten op de openingstreffer. Ruiz baande zich een weg door de verdediging en bood Luuk de Jong een niet te missen kans. De aanvaller faalde niet en het stond 1-0.

Ook in de tweede helft ging de club uit Enschede op zijn elan door. Vladan Kujovic kreeg een hoekschop niet weggewerkt. De bal  belandde via Denny Landzaat bij Douglas, die aarzelde niet en knalde de bal in het dak van het doel.

Na geharrewar voor het doel van Willem II passeerde Jelic zijn eigen doelman. De Tukkers speelden de wedstrijd rustig uit en Theo Janssen legde vanaf de penaltystip de eindstand vast op 4-0.

Rode Duivel Bjorn Vlemincx deed met vier doelpunten tegen Roda (5-0 winst) een schitterende zaak in de strijd om de topschutterstitel. De aanvaller heeft nu 23 doelpunten, terwijl eerste achtervolger Bulykin 21 doelpunten heeft gemaakt.