Vertonghen: "Ik wil verhuizen naar een voetballend team"

Vertonghen: "Ik wil verhuizen naar een voetballend team"
Foto: © SC

Jan Vertonghen denkt serieus aan een vertrek bij Ajax. De verdediger wil zich eens bewijzen in een grotere competitie en lijkt de Amsterdammers dan ook te gaan verlaten tijdens de zomer.

"Mijn doel voor dit jaar was een stabiel seizoen draaien, waarin ik 25 tot 30 wedstrijden redelijk constant zou spelen", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Zoals ik mijn ontwikkeling voor ogen had, is het in grote lijnen ook gegaan." 

"Dit is het eerste jaar dat ik een vertrek wil overwegen", aldus Vertonghen. "Niet voor clubs waar ik niets bij voel of waar ik geen speeltijd krijg. Maar als de voordelen goed opwegen tegen de nadelen, is het zeker het overwegen waard.. Ik heb wat met Engeland, met de nostalgische sfeer die daar om het voetbal heen hangt."

"Als ik een stap hogerop zou kunnen maken, zou ik heel graag in een voetballend team blijven spelen", vervolgt Vertonghen in het dagblad. "Maar ik weet nu al dat je als verdediger voetballend bijna nooit zoveel kunt bijdragen als bij Ajax. Ajax staat voor extreem veel voetbal. Maar ik ga niet ergens heen waar ik alleen de lange bal moet spelen en kopduels moet winnen."

"Ik denk dat het een utopie is om spelers tot hun 27ste in Nederland te houden. Het zijn gewoon schitterende verhalen die ik hoor van jongens die in het buitenland spelen. Ik hoor ze van Luis Suárez, maar ook van zes, zeven jongens bij het Belgisch elftal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties