Alderweireld: “Er heerste eerst nog een beetje ongeloof”

Michiel Derwael
| 0 reacties
Alderweireld: “Er heerste eerst nog een beetje ongeloof”
Foto: © SC

Ajax veroverde zondag de titel in Nederland. Toby Alderweireld blikte terug op de titel en zijn seizoen. De verdediger vertrekt met Ajax naar Amerika. Daarna staat de Rode Duivel voor een belangrijke interland.

Op de clubwebsite van Ajax blikt Alderweireld terug op het behalen van de titel. “Er heerste eerst nog een beetje ongeloof. Het was allemaal zo mooi en overweldigend. Als je die ontlading bij iedereen zag. Dit zijn de momenten die je je hele leven bijblijven. De druk vooraf was immens groot, maar als je dan zo’n wedstrijd speelt is dat fenomenaal. We hebben gewoon verdiend gewonnen.”

De verdediger speelde zijn tweede seizoen in de A-kern van Ajax. De Rode Duivel is tevreden dat hij heeft kunnen bevestigen. “Het tweede jaar is altijd moeilijker, maar ondanks dat ik even een terugslag heb gehad, haalde ik toch altijd een bepaald niveau. Daarnaast heb ik enkele belangrijke doelpunten gemaakt, waarmee ik het team heb geholpen”, verklaart Alderweireld.

Het seizoen zit er nog niet op voor de Ajacied. Er wacht nog een trip naar Amerika voor twee wedstrijden tegen DC United en Portland Timbers. Erna speelt hij met België een belangrijke interland tegen Turkije. “Ook daar zal er nog wel een feestje worden gevierd, maar niet te gek. Wij spelen namelijk met België nog de belangrijke wedstrijd tegen Turkije.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties