Iers feestje voor gulle KV Mechelen-supporter

Iers feestje voor gulle KV Mechelen-supporter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guy Vermoesen toonde zich op Voetbalkrant.com de beste manager van het seizoen 2010-2011. De KV Mechelen-supporter zag zijn trainerskennis beloond met een reisje naar de Europa League Finale in Dublin. Een eerste impressie.

Kersten Steurbaut in Dublin

Het is half vier ’s ochtends. De oogjes hangen nog wat dicht en de maag lijkt ook wat moeite te hebben met het ongewone ontbijtuur. Maar een mens moet nu eenmaal opofferingen maken om een (werk)tripje te maken naar de Europa League finale in Dublin.

Geluk met Haroun en De Petter
Op weg naar Brussels South pikken we Guy Vermoesen en zoon Stijn op. Papa toonde zich op Voetbalkrant.com een waardige concurrent voor Frank Vercauteren en Dominique D’Onofrio en ziet zijn trainersinzicht beloond met een buitenlands voetbalavontuur. “Wekelijks was ik toch twee uur in de weer met mijn ploegje”, bekent de supporter van KV Mechelen. “Maar natuurlijk moet je ook heel veel geluk hebben.”

En geluk heeft Guy gehad. Met een aanvalslinie Ruiz-Meteb-Lukaku-Kouemaha gooide zijn team niet meteen hoge ogen. “En dan had ik nog Haroun”, lacht Guy bij het opstijgen richting het land van Guiness en sterke drank op basis van mout. “Gelukkig scoorde hij bijna altijd toen ik hem in mijn ploeg dropte. En met de keuze voor De Petter voor de vertrokken Joao Carlos deed ik ook geen slechte zaak.”

Basisvoorwaarden
“Maar er zijn toch een paar basisvoorwaarden om kans te maken op de eindzege”, zegt de Manager van het Seizoen 2006-2007. “Zo moet Juhasz altijd in je ploeg staan. Die scoort ieder jaar toch minstens drie, vier doelpunten. En je selecteert van alle toppers drie spelers aangevuld met jongens van een ploeg waarvan je denkt dat ze voor een verrassing kunnen zorgen. Als supporter van KV Mechelen was de keuze snel gemaakt. Al had ik van Soetaers toch meer verwacht.”

Zes weken voor het einde van de competitie begon het echt te kriebelen bij Guy. “Ik voelde dat ik kon winnen en maakte een excelbestand van de ploegen die bovenin stonden. Na het weekend checkte ik dan hoe mijn concurrenten het ervan hadden gebracht.” En dan wist de Mechelaar nog niet dat er een prijs aan vasthing.

Met een voorrondewedstrijd voor de Champions League in Malta en een verplaatsing naar West Ham heeft Guy nog niet veel Europese ervaring. “Al was de wedstrijd in Malta wel een leuke ervaring. Een ticket kostte amper 2,5 euro en speciaal voor deze wedstrijd moesten nieuwe zitjes geplaatst worden. Op internet heb ik het Avivastadion in Dublin al eens bekeken. Het ziet er heel mooi en futuristisch uit.” Zoon Stijn vult aan: “Ik verwacht toch een vurige sfeer met al die Portugese fans.”

1.000 euro voor KV
Als supporter van KV Mechelen mist Guy geen enkele thuiswedstrijd van zijn team. Zoon Stijn is sinds de vereffening in 2003 een trouwe fan. “Ik heb toen nog 1.000 euro gestort om de club te redden”, onderstreept Guy. “Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Het mooiste moment blijft de Europese winst in 1988 en de daaropvolgende wedstrijd tegen Anderlecht. De drank was nog niet uit hun benen, maar Anderlecht werd wel van het kaske naar de muur gespeeld. Het werd 3-0.”

Stijn houdt zijn mooiste overwinning over aan de titel in derde klasse.  “Bij de promotie naar eerste moest hij studeren voor zijn examens”, lacht Guy. “En tijdens de bekerfinale zat ik op een buitenlands tornooi”, aldus Stijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties