Twente te sterk voor matig AA Gent

Melissa Maes
| 89 reacties

De eerste echte test voor AA Gent is er eentje om snel te vergeten. Chadli en zijn ploegmaats zorgden in de eerste helft voor een 0-3-voorsprong. Eindstand van de galamatch tegen Twente: 1-3.

AA Gent begon niet overtuigend aan de oefenmatch tegen Nederlands bekerwinnaar en vice-kampioen Twente. De wedstrijd was nog geen vijf minuten aan de gang of de Buffalo’s mochten al meteen achtervolgen. Luuk De Jong wist trouwens ook tien minuten voor de rust de 0-3 binnen te trappen.

Tussendoor maakte Rode Duivel Nacer Chadli het tweede doelpunt voor de Nederlandse topclub. Mboyo scoorde voor blauw-wit, maar de goal die AA Gent op 1-1 kon brengen werd afgekeurd. Het Gents elftal wist in de eerste periode niet te overtuigen en Twente was overduidelijk een maat te veel.

Ook de tweede helft was twijfelachtig. Na twintig minuten had Soumahoro de gelegenheid om het de nul van het scorebord te halen, maar de vrije trap krulde over het doel van Twente. Opkomend talent Hannes Van der Bruggen werd een kwartier voor tijd ingezet.

Dan komt toch dat doelpunt voor de thuisploeg. Mboyo weet van ver voorbij de Nederlandse doelman te trappen. De supporters beginnen opnieuw wat meer lawaai te maken. Ruim vijf minuten voor tijd mist Conté nog dé kans voor de 2-3.