Update: Al minstens één dode bij instorting

Ruben Philippe
| 97 reacties
Update: Al minstens één dode bij instorting
Foto: © SC

Een gedeelte van het dak van het stadion van FC Twente heeft het vandaag begeven. Volgens de regionale media zouden er verschillende slachtoffers onder het puin liggen. De ravage aan het stadion zou enorm zijn.

Donderdag stortte een gedeelte aan de zijkant van het stadion in. Allerlei media melden dat er verscheidene slachtoffers nog onder het puin liggen. De hulpdiensten zijn inmiddels onderweg naar het stadion.

Over hoeveel mensen het precies gaat, is nog niet duidelijk. Wellicht krijgen we in de komende uren meer duidelijkheid over de impact van de instorting.

De instorting gebeurde op het moment dat er werken aan de gang waren in het stadion. Twente plande immers een uitbreiding van haar stadion. De slachtoffers zijn vermoedelijk allemaal bouwvakkers van de firma Te Pas Bouw.

UPDATE:

Er zouden naar verluidt al minstens tien mensen gewond zijn geraakt bij de instorting. De hulpdiensten zijn inmiddels massaal ter plaatsen. De voorzitter van Twente heeft ondertussen het trainingskamp van de Nederlandse bekerwinnaar verlaten om meteen naar het stadion af te zakken. Trainer Co Adriaanse schaft momenteel alle persconferenties af. 

UPDATE:

De politie meldt inmiddels dat de situatie zeer ernstig is. Zo zijn er verschillende mensen naar het ziekenhuis afgevoerd, waaronder ook personen in kritieke toestand. Er wordt ook melding gemaakt van twee doden, maar dat werd nog niet officieel bevestigd.

UPDATE:

Inmiddels heeft men ook officieel bevestigd dat er één dodelijk slachtoffer is gevallen. Tien mensen liggen in het ziekenhuis. Twee personen daarvan zijn in kritieke toestand opgenomen. Men zoekt nog steeds naar mogelijke slachtoffers onder het puin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties