Nederlander beschuldigt tweede doelman in affaire Fenerbahçe

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Nederlander beschuldigt tweede doelman in affaire Fenerbahçe
Foto: © SC

Turkije staat in rep en roer door het omkoopschandaal rond topclub Fenerbahçe. De competitie is alvast met één maand uitgesteld.

Gerard Van der Lem, vorig seizoen hulptrainer bij Kayserispor in de Turkse liga, bevestigt aan de redactie van VI dat hij al vermoedens had bij de uitmatch van zijn team bij Fenerbahçe.

"Uit bij Fenerbahçe gebeurden bijzondere dingen. Mijn eerste gedachte was: dit kan niet waar zijn. Ik geloofde het niet, maar het lijkt er toch sterk op dat een aantal clubs de zaak besodemieterd hebben."

"Bepaalde situaties beleef je opnieuw en dan ga je toch twijfelen: zou het allemaal in scene gezet zijn? Wij gingen de winterstop in met een minimale achterstand op Fenerbahçe, maar we zijn op 31 punten geëindigd. Hoe dat nou mogelijk is."

"Uit bij Fenerbahçe zijn bijzondere dingen gebeurd, maar op het moment zelf dacht ik niet aan omkoping. Die maand was onze eerste keeper geblesseerd geraakt en moesten we terugvallen op de tweede doelman, Volkan Babacan, een door Fenerbahçe opgeleide speler."

"Door een fout van hem kwamen we in Istanbul al heel snel op achterstand. Volkan schoot een terugspeelbal in de eerste minuut zo in de voeten van hun spits: 1-0 Fenerbahçe. Toeval, denk je dan. Kan gebeuren. Maar die fout komt nu in een ander daglicht te staan."

Een glashelder doelpunt van Kayersi werd afgekeurd. "Ik weet nog steeds niet waarom die 1-1 is geannuleerd. Zo zijn er nog wel een paar situaties waar ik nu mijn vraagtekens bij zet. Je vermoedt: Kayseri is een klein clubje uit de provincie, het zal wel er bij horen."

"Tot een paar weken geleden, toen het hele gebeuren aan de oppervlakte is gekomen. Het is afwachten hoe dit zal aflopen. Ik heb nog een premie te goed mocht Kayserispor zich via een omweg alsnog voor Europees voetbal plaatsen. Het is niet heel veel geld, maar voor mij persoonlijk en de club kan dit schandaal nog iets positiefs betekenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties