Reportage Dessel Sport opent vandaag nieuw stadion

Tom Billen
| 7 reacties
Dessel Sport opent vandaag nieuw stadion
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond opent derdeklasser KFC Dessel Sport haar nieuwe stadion. Het resultaat van een uniek project mag er wezen.

Derdeklasser Dessel Sport heeft het voor elkaar gekregen, het Armand Melisstadion opent vandaag haar deuren. Op woensdag 27 januari 2010 werd het contract voor de bouw van het nieuwe stadion getekend met aannemer Willy Naessens. Na 1 jaar en 2 maanden bouwen is het stadion volledig klaar.

Het project kostte zo'n 1,2 miljoen euro. Normaal gezien kostte het nieuwe stadion zo'n 2,5 miljoen euro, maar daar staken de fans van Dessel Sport een stokje voor. Ongeveer 30 vrijwilligers hielpen dag en nacht mee met de bouw van het nieuwe stadion. De jongste uit die groep vrijwilligers is 18 jaar, de oudste vrijwilliger is een tachtiger. Het plan om met vrijwilligers te werken kwam van Armand Melis, die vorig jaar overleed na een slepende ziekte.

De vrijwilligers krijgen wel een vergoeding in natura. Ze krijgen een abonnement en mogen eens lekker gaan eten in de gloednieuwe loges.

Officieel werd het stadion gisteren al geopend, maar vanavond pas beginnen de festiviteiten. Dessel Sport speelt vanavond haar eerste wedstrijd in het nieuwe stadion. Tegenstander is tweedeklasser Lommel United. Morgen volgt er een galawedstrijd tussen oud-spelers van Dessel Sport.

De clubs uit de hoogste afdeling kunnen een voorbeeld nemen aan Dessel Sport. Zij realiseren iets wat al jaren lang niet is gelukt in de Pro League. Op de website van de club kan u foto's bekijken over het hele gebeuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties