FC Porto pakt eerste prijs

Stefan Claus
| 3 reacties

FC Porto gaat door op zijn elan van vorig jaar. Het was zondagavond voor de Portugese Super Cup met 2-1 te sterk voor Guimaraes. Voor Vitor Pereira, de opvolger van André Villas-Boas, is dit meteen de eerste hoofdprijs in dit nieuwe seizoen.

Porto begon fel aan de wedstrijd. Na een schitterende pass van Hulk kopte Rolando na drie minuten de voorsprong al op het bord. Rond het half uur kwam de verliezend bekerfinalist van vorig jaar op gelijke hoogte. Op een corner van Targino kopte Marcelo Toscano raak.

Net voor rust maakte Rolando zijn tweede van de avond. Op aangeven van opnieuw Hulk kopte hij van dichtbij binnen. Op 26 augustus strijdt Porto voor een nieuwe prijs. Dan speelt het in Monaco als winnaar van Europa League tegen de winnaar van de Champions League Barcelona.