Barcelona houdt sterker Real Madrid in bedwang

Barcelona heeft een goede zaak in de heenwedstrijd van de Spaanse Supercup. De Catalanen gingen 2-2 gelijk spelen bij Real Madrid. De terugwedstrijd is gepland op woensdag en zal dus geen lachertje worden voor Real Madrid.

Al moet gezegd worden dat Real de betere was van Barcelona, dat duidelijk nog niet op elkaar was ingespeeld. Na dertien minuten spelen klom Real dan ook verdiend op voorsprong. Özil scoorde op aangeven van Benzema.

Maar Real slaagde er niet om zijn overwicht uit te drukken in doelpunten. Sterker nog, aan de rust keek 'De Koninklijke' tegen een 1-2 achterstand aan. Een fraai afstandsschot van David Villa en een goal van Lionel Messi brachten de bezoekers in een zetel.

Het spelbeeld wijzigde niet in de tweede helft. Real domineerde en Barça loerde op de counter. Meer dan een gelijkmaker van Xabi Alonso zat er voor Real zondagavond echter niet in.