Brits voetbalteam in Olympisch dorp tijdens Spelen

Brits voetbalteam in Olympisch dorp tijdens Spelen
Foto: © SC

Het voetbalteam van Groot-Brittanië zal tijdens de Olympische Spelen in Londen net als alle andere atleten in het Olympisch dorp verblijven. Dat maakte de Engelse FA bekend.

Het Britse voetbalteam zal tijdens de Spelen niet alleen in Londen voetballen, maar ook in andere steden als Manchester en Cardiff. Toch zullen de spelers gewoon in het Olympische dorp verblijven en zich mengen onder de andere atleten.

Het Britse voetbalteam maakt op de Spelen zijn comeback na een afwezigheid van meer dan vijftig jaar. Omdat het Britse voetbal opgedeeld is in aparte Engelse, Welshe, Schotse en Noord-Ierse organisaties, mogen de respectievelijke nationale teams normaal gezien niet deelnemen aan de Spelen. De Engelse FA schreef echter een Brits voetbalteam in voor de Spelen van 2012 in eigen land en hoopt ook de beste Schotse, Welsche en Noord-Ierse spelers aan de selectie te kunnen toevoegen. David Beckham, die wellicht niet geselecteerd zal worden voor het EK van 2012, wordt genoemd als kapitein van het Britse team, dat naast -23-jarigen ook uit drie oudere spelers mag bestaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws