Hazard trefzeker, Lille geeft zege uit handen

Melissa Maes
| 11 reacties

Lille moet balen na de late gelijkmaker van Sochaux. Zo kan de Franse landskampioen niet aanklampen bij de kop van het Franse klassement. Eden Hazard scoorde een strafschop.

Beide clubs wisten in de eerste helft niet te scoren, dus was het wachten tot de tweede periode om wat vuurwerk te zien. Debuchy kreeg zijn tweede gele kaart van de avond en de thuisploeg mocht nog bijna een volledige tweede helft met tien man verder.

Lille treurde niet en begon zelf te scoren. Na bijna een kwartier spelen zette Pedretti de thuisploeg op voorsprong. Hazard zorgde voor de assist. Dan was het alweer twintig minuten wachten voor er nog een doelpunt viel te bespeuren. Bakambu bracht de bezoekers op gelijke hoogte.

Met nog ruim tien minuten op de klok zorgde Hazard voor de 2-1 via een strafschop. Maar Sochaux gooide opnieuw roet in het eten. Via een voorzet van Martin bezorgde Privat zijn ploeg een puntje.