Eredivisie-keepers tegen dragen van helm
Jim Bogaert
| 20 reacties
Eredivisie-keepers tegen dragen van helm
Foto: © SC

Na de recente ongelukken van PSV-doelman Tyton en Roma-doelman Maarten Stekelenburg laait de discussie in Nederland op rond het al dan niet dragen van een helm. Voetbal International luisterde naar de mening van vier Eredivisie-keepers.

Het werd al snel duidelijk dat keepers niet staan te spring om een helm te dragen. “Ik loop al lang mee in de voetballerij en heb nooit een helm gebruikt. Ik ga het ook nooit doen. Het kan soms gebeuren dat je hard in aanraking komt met een speler. Dat hoort erbij", aldus Babos.

"Je moet als keeper ook niet te lang over dat soort dingen nadenken", vindt Velthuizen. Ook Pasveer en Ten Rouwelaar zijn ondanks eerdere incidenten tegen het dragen van helmen. "Zelf heb ik in mijn laatste jaar bij Go Ahead Eagles eens een botsing meegemaakt. Daarbij verloor ik een tand", vult Pasveer aan. "Ik heb eens een knie in mijn gezicht gekregen en een jukbeen gebroken", laat Ten Rouwelaar nog weten in VI.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21681 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties