"Chiellini is beter op links dan centraal"

Jim Bogaert
| 3 reacties
"Chiellini is beter op links dan centraal"
Foto: © SC

Volgens voormalig Juventus-verdediger Sergio Porrini moet Juventus-verdediger Giorgio Chiellini terug tot linksback omgevormd worden. Juventus stuurde AC Milan gisteren met een 2-0 overwinning huiswaarts. Chillini speelde sterk als linksback.

“Ik weet dat Chiellini liever centraal speelt, maar zoals hij gisteren tegen Milan speelde, is hij op zijn best. Hij heeft de technische capaciteiten om op links te spelen en kan moeiteloos negentig minuten zijn flank afgaan”, aldus Sergio Porrini.

Chillini werd gisteren uit noodzaak op de linksachter uitgespeeld door coach Antonio Conte, maar volgens Porrini zou deze maatregel wel eens voor de juiste bezetting achterin kunnen gezorgd hebben. “Op lange termijn zal Juventus de vruchten plukken als Conte met de verdediging van gisteren blijft spelen.”

Chillini begon zijn carrière als linksback, maar werd door Claudio Ranieri tot centrale verdediger omgeschoold. Juventus staat dankzij de overwinning van gisteren op kop in de Serie A. Net als Udinese telt het elf punten. Milan miste zijn competitiestart compleet met een povere vijf op vijftien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties