Premier League verliest cruciale rechtzaak

Jim Bogaert
| 10 reacties
Premier League verliest cruciale rechtzaak
Foto: © SC

De Premier League heeft een rechtzaak verloren tegen een pub in Portsmouth die een Griekse decoder gebruikte om Premier League-matchen te tonen. Deze uitspraak zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor de manier waarop de Premier League haar uitzendrechten zal verkopen.

Uitbaatster van de pub, Karen Murphy, toonde in haar café Premier League-matchen via een Griekse decoder op een zender waar ze veel minder voor moest betalen. Dat kon volgens de Premier League niet. Murphy daarentegen vond dat ze het recht had om van deze dienst binnen de Europese Unie gebruik te maken. Ze trok naar het Europees Hof van Justitie waar ze gelijk kreeg. Juliane Kokotte, advocate bij het Europese Hof van Justitie, gaf in februari al te kennen de mening van Karen Murphy te delen.

De Premier League verkoopt haar rechten altijd al land per land en wilde voorkomen dat er een precedent ontstond waardoor je in Engeland via Europese zenders naar de Premier League kunt kijken zonder te betalen voor Britse zenders als Sky Sports en ESPN. Daarin is het niet geslaagd, wat wel eens grote gevolgen zou kunnen hebben voor het Europese televisielandschap. Premier League-fans mogen vanaf vandaag dus vanuit Engeland de beste deals zoeken via buitenlandse decoders om hun clubs aan het werk zien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties