Tactiek Rode Duivels en Simons neergesabeld in Waalse tegenhanger Extra Time

Jim Bogaert
| 121 reacties
Tactiek Rode Duivels en Simons neergesabeld in Waalse tegenhanger Extra Time
Foto: © SC

In het RTBF-programma La Tribune is gisteren brandhout gemaakt van Rode Duivels. Analisten Crasson en Fadiga hadden het gemunt op de tactiek van Leekens en Timmy Simons.

Fadiga begreep niet waarom Leekens in Duitsland zo blind ging aanvallen."Van in het begin alles op de aanval zetten, is zoals jezelf voor de leeuwen gooien. Het was niet de juiste tactiek tegen een ploeg die al gekwalificeerd is. We hadden de Duitsers het initiatief moeten laten nemen en ze doodknijpen op de counter. We hadden dus beter pas op het einde van de wedstrijd druk gezet", klonk in de uitzending van La Tribune, de tegenhanger van Extra Time.

"We hebben geprobeerd om de bal te monopoliseren. Duitsland weigerde te voetballen en loerde op de counter”, counterde Wilmots.

"Een opeenstapeling van kleine fouten groeit uiteindelijk uit tot een catastrofe. Waarom zoveel jongens in de box droppen op een hoekschop?", stelde Fadiga zich de vraag.

"Het is te gemakkelijk om te blijven spreken over jeugdzonden, over een gebrek aan ervaring”, vulde Crasson Fadiga aan. “Al onze internationals spelen bij Europese subtoppers of toppers. In Azerbeidzjan een goal in de laatste minuut incasseren, is echt wel een ramp. We blijven dezelfde fouten maken. Het is tien jaar geleden dat we een groot toernooi hebben gehaald", aldus Bertrand Crasson.

Ook Timmy Simons werd op de korrel genomen."We weten dat de Franstalige pers Simons liever kwijt dan rijk is, maar voor ons is hij heel belangrijk.” Waarop de analisten reageerden met: "Waarom heeft hij dan die strafschop niet genomen tegen Turkije.”

"Timmy, bedankt voor de bewezen diensten, maar op jou rekenen we niet meer voor de campagne van 2014", klonk het bij Crasson.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties