Interview Hughton: "Birmingham moet goed presteren tegen Club"

Melissa Maes
| 15 reacties
Hughton: "Birmingham moet goed presteren tegen Club"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Birmingham-trainer Chris Hughton kon donderdagavond zijn selectie voor de Europa League-match van deze avond tegen Club Brugge nog niet vrijgeven. Maar het staat wel vast dat de Engelse tweedeklasser een goed resultaat wil neerzetten voor de meegereisde fans.

“Voorlopig moet ik de selectie schuldig blijven, want ik ben er nog niet volledig uit met welk elftal we morgen (donderdag, n.v.d.r.) aan de aftrap zullen verschijnen. Een aantal spelers hebben nog last van kleine blessures, zodat we donderdag pas kunnen uitmaken wie er wedstrijdfit zal zijn”, aldus Chris Hughton tijdens de persconferentie.

Hughton is pas sinds juni trainer van de tweedeklasser. “Ons hoofddoel bij aanvang van het seizoen was om onze plaats in de Premier League terug te winnen. Maar dat wil niet zeggen dat we onze Europese opdrachten zomaar als bijkomstig ervaren. We zijn vereerd dat we op het Europese toneel mogen verschijnen.”

“Uit onze overwinning in Maribor tanken we heel wat vertrouwen en hopen we om die lijn morgen door te trekken. We zitten terug in de winning mood en dat sterkt ons om hier in Brugge een goed resultaat neer te zetten.”

“Een makkelijke opdracht wordt het zeker niet, want Club Brugge heeft tegen Braga bewezen dat het beschikt over een heel goed geheel. Slechts weinig ploegen zijn er in geslaagd om in Braga, na hun finale van vorig seizoen toch de grote favoriet in onze groep, te gaan winnen.”

Toch zal Birmingham City alles geven, ook voor de 5600 meegereisde supporters. “Onze fans hebben hier bijna vijftig jaar op moeten wachten. Het enthousiasme bij zowel de spelers als de supporters is dan ook bijzonder groot, want ook donderdag zullen ze in zeer grote getale achter het team staan. We zijn het aan hen verplicht om hier goed te presteren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties