Geen keepersrecord voor Neuer

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Geen keepersrecord voor Neuer
Foto: © SC

Manuel Neuer (foto) heeft het record van het langst aantal minuten geen goal binnen te krijgen van Timo Hildebrand niet kunnen verbeteren. In Hannover slikte hij twee goals in een partij die Bayern ook verloor.

Bayern München liep twee prestigieuze records mis in de AWD-Arena. Het had de kans om tien partijen naeen geen tegengoal binnen te krijgen in de Bundesliga, iets wat nog nooit eerder gebeurde in de Bundesliga. Ook Manuel Neuer had een record kunnen breken maar hij bleef uiteindelijk maar 770 minuten ongeslagen terwijl Timo Hildebrand in het seizoen 2003/04 885 minuten geen bal in doel toeliet.

Boosdoener was de Noorse aanvaller Mohammed Abdellaoue. Hij zorgde ervoor dat Neuer ook nog eens 33 minuten tekort kwam om Oliver Kahn het clubrecord van Bayern te ontnemen. Kahn was in het seizoen 2002/03 ook eens 803 opeenvolgende minuten niet te kloppen. Over alle competities heen bleef Bayern München dit seizoen 1 147 opeenvolgende minuten zonder tegengoal, maar die reeks werd afgelopen week al doorbroken door SSC Napoli in de Champions League. Om even te vergelijken, het Europees record van Dany Verlinden staat op 1 390 minuten gerealiseerd in 1990 in dienst van Club Brugge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties