Chelsea boekt in extremis ruime zege

Melissa Maes
| 11 reacties

Chelsea doet een goede zaak door op het veld van Newcastle met 0-3 te gaan winnen. Het was zeker geen makkelijke zege, want tot twee minuten voor tijd stond er een magere 0-1 op het scorebord.

Chelsea kreeg na een kwartier een goede kans om vroeg op voorsprong te komen na een fout op Sturridge, maar Lampard faalde vanop de stip. Doelman Krul ranselde de bal uit zijn doel.

Pech voor Newcastle toen de thuisploeg iets voor het halfuur aanvoerder Coloccini zag uitvallen. Tot overmaat van ramp kopte Drogba de bezoekers vlak voor de pauze op voorsprong.

Ook na de rust bleef het spannend en de thuisploeg trof het doelkader en botste op een sterke Cech. Invaller Kalou en Sturridge zorgden uiteindelijk toch nog voor een ruime zege. Chelsea blijft zo buitenhuis ongeslagen en wipt over Newcastle naar een gedeelde derde plaats.