"Spreekkoren over Joden zijn ongewenst"

Melissa Maes
| 17 reacties
"Spreekkoren over Joden zijn ongewenst"
Foto: © SC

De supportersverenigingen van Ajax zijn bereid om spreekkoren over Joden uit te bannen. Maandag is een eerste overleg geweest waarbij het plan van aanpak werd besproken.

Het gesprek vond plaats in de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan. Hij wil af van de spreekkoren omdat die niet alleen kwetsend zijn, ze lokken ook antisemitische uitlatingen uit.

Ook Ajax en de KNVB zaten aan tafel. Gemeentelijk woordvoerder Bartho Boer noemt in Het Parool de spreekkoren een ingewikkeld fenomeen. "De spreekkoren bestaan al dertig jaar. Het vergt tijd om ze weer te doen verdwijnen."

"Maar alle partijen zijn het met elkaar eens dat de spreekkoren ongewenst zijn. Supporters hebben misschien zelf geen semitische of antisemitische bedoelingen, maar dat laat onverlet dat de spreekkoren anderen uitnodigen zich tegen de club, supporters en Joden af te zetten."

"Je kunt wel afspreken dat alle supporters van Ajax zich voorbeeldig zullen gedragen, maar dat zegt niets over de andere clubs. Maar we moeten ergens beginnen", besloot Boer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties