Gerets wordt niet ontslagen

Thomas De Block
| 7 reacties
Gerets wordt niet ontslagen
Foto: © SC

Eric Gerets moet voorlopig niet vrezen om zijn job als Marokkaans bondscoach. Ondanks een teleurstellende Afrika Cup behoudt de Marokkaanse bond het vertrouwen in Gerets.

Marokko kende een desastreuze Afrika Cup en werd al in de groepsfase uitgeschakeld. Gerets had nochtans de ambitie uitgesproken om het toernooi te winnen. Na de voortijdige aftocht werd er dan ook gespeculeerd over een ontslag van Gerets.

De Marokkaanse bond heeft Gerets echter gerustgesteld. “We hebben hem als doelstelling toevertrouwd een sterke nationale ploeg samen te stellen voor 2014”, aldus de bondsvoorzitter van Marokko, Ali Fassi Fihri.

“De uitschakeling was natuurlijk zonde, maar er bestaan geen twijfels over het werk van Gerets of zijn sterke drang om dit mooie avontuur af te maken.” Daarnaast voegde hij er nog aan toe dat het 4-jarig contract van Gerets bedoeld is om iets op te bouwen op lange termijn.

“Eerdere ervaringen, positief en negatief, op club- en landenniveau, hebben uitgewezen dat als er stabiliteit en continuïteit is de resultaten volgen”, zei Fassi Fihri in het Marokkaanse Le Matin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties