92% van Nederlandse voetballers speelt liefst op natuurlijk gras

Jefrey Van der Straeten
| 0 reacties
92% van Nederlandse voetballers speelt liefst op natuurlijk gras
Foto: © SC

In een enquête werd aan Nederlandse profvoetballers gevraagd of men het liefst op kunstgras dan wel op natuurlijk gras speelt. Een overweldigende meerderheid koos daarbij voor het 'ouderwetse' gras.

92% van de voetballers stelde liever op natuurlijk gras te spelen, meldt de FIFPro. De overige acht procent koos logischerwijs voor het synthetische gras. Op een schaal van tien kreeg natuurlijk gras een score van 8,4 toebedeeld. Het kunstgras werd net niet gebuisd door de Nederlandse voetballers en kreeg een vijf op tien.

De spelers die liever op het normale gras spelen, gaven als reden aan dat er minder kans is op blessures en dat de competitie wordt verstoord zolang niet iedereen zijn thuiswedstrijden op kunstgras speelt.

De voorstanders van het kunstgras vinden het dan weer een voordeel dat er meer controle is over de bal. Bovendien zouden de velden er, in welke weersomstandigheden dan ook, altijd hetzelfde bij liggen.

Danny Hesp, de voorzitter van de Nederlandse spelersvakbond, kon niet anders dan concluderen dat het verdict duidelijk is: “De spelers willen niet op kunstgras spelen.” Hesp begrijpt hun beslissing wel: “Voetballen op kunstgras is een andere sport dan voetballen op natuurlijk gras.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties