Gokfraude in Servië en Kroatië: "Rangschikking ligt op voorhand vast"

Jefrey Van der Straeten
| 7 reacties
Gokfraude in Servië en Kroatië: "Rangschikking ligt op voorhand vast"
Foto: © SC

De voorzitter van de FIFpro luidt de alarmbel over enkele Centraal- en Oost-Europese voetbalcompetities. Er zou niet enkel op losse wedstrijden worden gegokt; hele competities zouden worden vervalst.

Volgens Theo Van Seggelen, de Nederlandse voorzitter van de FIFPro, worden de competities in Servië en Kroatië op voorhand al 'geregeld'. “Iedereen weet op voorhand wie er eerste, tweede, derde, vierde... wordt”, aldus Van Seggelen aan insideworldfootball.

Op die manier kan er niet enkel op individuele wedstrijden worden gegokt, maar ook op de eindstand in de rangschikking van een club. Hoe is die FIFPro-voorzitter dat eigenlijk te weten gekomen? “Ik heb het van verschillende spelers gehoord."

Van Seggelen legt een verband tussen vele mislukte transfers van spelers uit die regio naar Europese topcompetities en het vervalsen van wedstrijden. “Vaak heb ik me afgevraagd waarom talenten uit bepaalde Oost-Europese competities niet slaagden in West-Europa. De verklaring is mogelijk dat het georganiseerd werd dat ze 25 goals per seizoen konden scoren.”

De Nederlander geeft aan dat het gerecht zijn werk gaat doen: “In de komende maanden komt hier een grote rechtszaak van en er zullen vele mensen gearresteerd worden, maar ik kan hier nu niet meer over zeggen.”  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties