Belg kan vandaag kampioen van Bulgarije worden

Fabian Morren
| 3 reacties
Belg kan vandaag kampioen van Bulgarije worden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er zijn nog meer Belgen succesvol in het buitenland. Christian Kabasele kan vandaag kampioen van Bulgarije worden. Vorige week pakte hij met zijn club Ludogorets Razgrad al de Bulgaarse beker.

De 21-jarige aanvaller speelde in het verleden bij Eupen en KV Mechelen. Het Bulgaarse avontuur is echter het hoogtepunt van zijn carrière tot dusver. 

Ludogorets staat tweede in het klassement en ontvangt leider CSKA Sofia. Als het wint, is het kampioen. "Ongelooflijk wat hier allemaal gebeurt", aldus Kabasele in GvA. "Ludogorets speelt voor het eerst in eerste klasse en doet meteen mee voor de prijzen. De voorzitter is rijk en deed heel wat transfers, waardoor ze ons vergelijken met Manchester City."

"Qua spelstijl worden we dan weer het 'Barcelona van Bulgarije' genoemd", vervolgt Kabasele. "Indrukwekkend dus. Ikzelf ben ook tevreden. Een vast titularis ben ik niet, maar ik krijg veel speelminuten en scoorde al enkele keren."

"Toen ik vorige zomer bij Ludogorets tekende, lachte iedereen me uit: 'Wat ga jij daar doen?' Nu blijkt het de juiste keuze. In plaats van de eindronde met Eupen speel ik in augustus misschien voorronde van de Champions League tegen Anderlecht. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties