Interview Mertens: "We hebben niet de ploeg om enkel te verdedigen"

Mertens: "We hebben niet de ploeg om enkel te verdedigen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Dries Mertens lijkt zich in de basis te hebben gespeeld bij de Rode Duivels. De flankspeler was vrijdag tegen Wales één van de beteren op het veld en ook tegen Kroatië zal hij waarschijnlijk één van de sleutelspelers worden.

Johan Walckiers in Anderlecht

Toch werden er vraagtekens gezet bij de manier van spelen van de Duivels, die lange tijd geen oplossing vonden tegen de stugge verdediging van de Welshmen. "De drie punten waren het belangrijkste. In voetbal telt alleen resultaat. Daarbij, de jongens van Wales plooiden sterk terug en gingen uit van hun kwaliteit. Dat maakte het moeilijk voor ons."

"Ikzelf ben best tevreden, al had ik toch graag willen scoren of nog een assist meer geven, want ik heb toch veel voorzetten gegeven. Die kans die ik had moest ook binnen zijn. Maar we hebben onze eerste wedstrijd gewonnen, uit dan nog. De druk is nu toch al heel wat minder."

Toch weet ook Mertens dat er dinsdag met Kroatië een betere tegenstander wacht. "Het zal beter moeten, daar zijn we ons ook van bewust. Na de wedstrijd hebben we niet zoveel over het niveau van de match gepraat, maar nu zijn we daar toch wat meer mee bezig. We gaan wel voor de zes op zes. Je weet: ik hou van de Nederlandse mentaliteit. We moeten gewoon uitgaan van onze eigen sterkte en niet te veel bezig zijn met de tegenstander."

Waarom het tegen Wales niet zo vlot liep? "Het is altijd aanpassen. Je speelt altijd met andere jongens en er staat veel iemand anders achter je. De automatismen beginnen echter te komen. Kroatië is een goeie ploeg met sterke spelers, maar alleen verdedigen kunnen we niet. We hebben een ploeg om aan te vallen."

"Kroatië dat voor een punt zal komen? Laat ze maar doen! Het is altijd leuk om aan te vallen en naar oplossingen te zoeken. Als het publiek hetzelfde doet als tegen Nederland zal ons dat ook vleugels geven. Bij deze een oproep. (lacht)"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties