AZ krijgt twee rode kaarten binnen de minuut

Sander De Graeve
| 1 reacties

AZ verloor zondag met 3-0 van FC Twente. Het opmerkelijkste wapenfeit was een dubbele rode kaart in de 51e minuut. Maher kreeg meteen rood voor natrappen op Rosales (ex-Gent). Altidore ging daarop verhaal halen en kreeg twee gele kaarten voor protest.

De topper begon goed voor Twente. Al na twintig minuten kon Rode Duivel Nacer Chadli scoren. De 1-0 bleef tot aan de koffie staan. Na de rust ging het fout bij AZ. Na zes minuten moest het met negen man verder.

Maher kreeg rood voor natrappen op Roberto Rosales. Maher was gefrustreerd omdat hij geen penalty kreeg na een tackle van Rosales. Altidore kwam dan erg agressief de rode kaart aanvechten. Hij kreeg geel en begon te applaudisseren. Resultaat was een tweede gele kaart en de Amerikaan mocht gaan douchen.

Daarna kon Twente de match rustig uitspelen. Het kwam nog op 2-0 na een strafschop van Tadic. Luc Castaignos zette even later de 3-0 op het bord. Twente drong daarna niet meer aan. Twente blijft zo op kop in Nederland.

De fase met de twee rode kaarten is hieronder te bekijken.