Owen biecht: "Ik liet me soms vallen voor een penalty"

Christophe van den Boom
| 9 reacties
Owen biecht: "Ik liet me soms vallen voor een penalty"
Foto: © SC

Michael Owen heeft toegegeven dat hij zich liet vallen, zodat Engeland een penalty kreeg in de Wereldkampioenschappen van 1998 en 2002. Dat zegt hij naar aanleiding van de kritiek die Luis Suarez krijgt.

“Het zit zo in ons spel. Het gebeurt tegenwoordig zo snel dat het virtueel onmogelijk is om te zien of er al dan niet contact was. Ik zou zeggen dat 75% van de mensen recht kunnen blijven, maar als ze aangeraakt worden en neer gaan dan lijkt het wel alsof ze denken: ‘Ze hebben mij aangeraakt, dus nu mag ik neergaan'”, verwijst hij naar het theater in het voetbal.

Ook geeft hij toe dat hij zich geregeld heel makkelijk liet vallen. “Ik ben er ook schuldig aan. In 1998 speelde ik op het WK tegen Argentinië. Ik was aan het lopen, kreeg een duwtje en ging neer. Had ik kunnen blijven staan? Waarschijnlijk wel”, verklaart de voormalige Engelse international.

“Dan vier jaar later gaf de scheidsrechter me een penalty tegen opnieuw Argentinië. En opnieuw had ik recht kunnen blijven. De verdediger greep me en ik hield er een serieuze snee aan over, maar ik had recht kunnen blijven staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties