"Ik heb mijn eergevoel"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
"Ik heb mijn eergevoel"
Foto: © SC

De Nederlandse promovendus Willem II leek voor onze landgenoot Koen Daerden de ideale bestemming. Uiteindelijk blies de Eredivisieclub de overgang af. Volgens Daerden zelf een kwestie van eergevoel.

Tegenover Sporza vertelt Koen Daerden waarom hij zijn loopbaan dan toch niet verder zet boven de Moerdijk. De ex-middenvelder van Club Brugge en Standard ging vijf weken geleden een tiental dagen testen bij Willem II in Tilburg. Dat beviel de club en het duurde niet lang vooraleer de club Daerden een voorstel deed. Daarna volgde de koude douche. "Alleen enkele details moesten nog geregeld worden. En dan heb ik het over kilometervergoeding en zulke zaken. Maar ik hoorde niks meer. Ik snapte er niks meer van", vertelt Daerden.

Eergevoel

Het bleek al snel om het financiële plaatje te gaan. De Belg zou niet binnen de financiële mogelijkheden van de Tilburgse club passen. “Ik wil veel toegeven om opnieuw een club te vinden en ik sluit niks uit. Ik bevind me ook niet in een positie om iets te weigeren. Ook financieel moet ik inbinden. Dat besef ik en dat vind ik geen probleem. Maar het moet allemaal een beetje geloofwaardig blijven”, aldus Daerden, die ook de hofmakerij van de club achteraf van de hand wees. "De club vroeg me zelfs om nog eens te komen trainen of mee te spelen. Sorry, maar dat weigerde ik. Ook ik heb mijn eergevoel en ooit stopt het."

Onderdak in Luik

Na een tijd ontving Daerden het bericht dat Willen II de overstap volledig had afgeblazen wegens een gebrek aan financiële ruimte. Geen totale ramp voor speler uit Tongeren. Ondertussen houdt hij zijn conditie op peil bij ex-club Standard. “Gelukkig mag ik iedere dag meetrainen bij Luik. Zo blijf ik fit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties