Manchester United wint nipt bij Aston Villa

Koen Schaaphok

Manchester United heeft zichzelf zaterdag op het nippertje behoed voor onnodig puntenverlies. De troepen van Sir Alex Ferguson maakten een 0-2- achterstand ongedaan maar scoorden pas enkele minuten voor het einde de bevrijdende 3-2.

Rode Duivel Christian Benteke was vanaf het begin meteen gevaarlijk namens Aston Villa, maar kon er geen doelpunt uit produceren. Onze landgenoot gaf wel een assist vlak voor de rust. Na een knappe voorzet schoot Andreas Weimann de 0-1 tegen de netten.

Drukke tweede helft

Kort na de rust was het opnieuw Weimann die de Mancunians een nieuwe klap toebracht. Aangever van dienst was deze keer Gabriel Agbonlahor. Het antwoord van de bezoekers uit Manchester liet niet lang op zich wachten. Javier Hernandez kreeg een knappe steekpass van oudgediende Paul Scholes en schoot de aansluitingstreffer door de benen van keeper Brad Guzan. De keeper mocht zich enkele minuten later opnieuw omdraaien na een schot van opnieuw Hernandez. De Mexicaan schoot de bal via Aston Villa-verdediger Ron Vlaar in het doel.

'Chicha' & 'RVP'

Er kwamen voor beide teams nog genoeg kansen. Voornamelijk Robin Van Persie had het geluk niet aan zijn kant. De Nederlander raakte tot twee keer toe de lat.

In de 88ste minuut mocht RVP echter alsnog juichen. Zijn vrije trap bereikte fraai de zestien en het was opnieuw de Mexicaan Javier Hernandez die Manchester United aan de leiding bracht met een kopbal. Deze keer definitief.

Aston Villa deed nog z’n uiterste best om voor de 3-3 te zorgen maar het mocht niet meer zijn. Manchester United blijft zo voor minstens nog een dag leider in de Premier League.